Bisericuta de lemn

Bisericuta de lemn

duminică, 1 august 2010

"Solidaritatea noastra, a tuturor, se transforma in... mai mult

Salvati Copiii a ajutat peste 900 de copii din localitatile inundate


In urma campaniei "Ajuta apele sa se retraga si din ochii lor", Salvati Copiii a reusit sa ajute 936 de copii din localitatile inundate din nordul Moldovei, care vor primi suport psihologic si educational in centre de vara si in tabere scolare.



Echipele organizatiei au demarat activitati educative si de consiliere psihologica la Zamostea, unde 46 de copii sinistrati beneficiaza pentru o perioada de o luna de un program educativ si de recreere, de suportul psihologic al specialistilor Salvati Copiii Filiala Suceava si de o masa calda pe parcursul desfasurarii activitatilor, potrivit unui comunicat de presa al asociatiei remis joi Ziare.com.


La Dorohoi a fost deschisa o scoala de vara in care au fost integrati peste 150 de copii cu varste cuprinse intre 8 - 14 ani, care provin din familiile afectate in urma inundatiilor.
De asemenea, 51 de copii din Dorohoi si Dornesti participa la prima tabara organizata de Salvati Copiii Romania la Muncel, judetul Iasi. Tot in luna august, alti 90 de copii din Zamostea, Darmanesti, Hiliseu si Dorohoi vor participa la taberele organizate in Eforie Sud, cu suportul primit de la Banca Comerciala Romana, E-ON, DJT Suceava si ARR Suceava.
Salvati Copiii trimite copiii sinistratilor din Moldova in tabere scolare
Joi, 29 Iulie 2010,
Alte articole despre: Salvati Copiii inundatii, Salvati Copiii Romania, Salvati Copiii ajutoare sinistrati, Salvati Copiii donatii MoldovaUNPR duce sinistratilor din Botosani 22 de tiruri si 3 camioane cu ajutoare umanitare
Aproximativ 30 de tineri de la organizatia de tineret UNPR Bucuresti au plecat, vineri, sa insoteasca un convoi de 22 de tiruri si 3 camioane cu ajutoare umanitare pe care le vor imparti persoanelor afectate de inundatii din municipiul Dorohoi, adica comunele Sendriceni, Vascauti, Siliseu-Horia, Hudesti si orasul Darabani.
Ajutoarele constau in materiale de constructii, aparatura electrocasnica de stricta necesitate, paturi, saltele si alimente neperisabile (ulei, faina, zahar, orez, paste etc), informeaza un comunicat remis Ziare.com.
Organizatiile judetene UNPR care au contribuit la acest convoi umanitar sunt: Bucuresti - 13 tiruri, Brasov - un tir, Galati - 2 tiruri, Ialomita - un tir, Iasi - 3 camioane, Ilfov - 4 tiruri si Prahova - un tir. UNPR Brasov a oferit o vacanta de 10 zile la Cheile Gradistei pentru 15 elevi din Dornesti si 2 insotitori.
Si alte organizatii judetene UNPR au facut donatii in contul UNPR Solidaritatea, din acesti bani urmand sa fie achizitionate materiale de constructii pentru persoanele sinistrate.
Vineri, 23 Iulie 2010,
 UNPR ajutoare sinistrati, acorda ajutoare umanitare sinistratiAjutoare pentru sinistratii din Moldova de la angajatii din penitenciare
Angajatii din sistemul penitenciar strang produse si fonduri destinate familiilor afectate de inundatiile din Moldova, iar detinutii vor participa si ei la campania initiata de Administratia Nationala a Penitenciarelor, urmand sa doneze o parte din ratia de alimente.
In toate unitatile din sistemul penitenciar se organizeaza actiuni de strangere de produse sau fonduri destinate familiilor afectate de inundatii si este pentru prima data cand in cadrul unei campanii umanitare sunt implicati atat angajatii din sistemul penitenciar cat si persoanele private de libertate, potrivit unui comunicat remis marti NewsIn de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).
Lucratorii din penitenciare au donat sau vor dona in perioada urmatoare alimente, articole de imbracaminte, obiecte de uz casnic, precum si sume de bani, iar persoanele private de libertate si-au manifestat disponibilitatea de a dona o parte din ratia de alimente si de a participa la actiuni de prevenire sau limitare a pagubelor produse de inundatii, se arata in comunicat.
De asemenea, incepand de miercuri, primul camion cu ajutoare va pleca in jurul orei 03.00, dinspre Penitenciarul Targu Mures catre sinistratii din judetul Botosani. ANP arata ca angajatii Penitenciarului Targu Mures "au dat dovada de generozitate si au raspuns cu promptitudine apelului umanitar, astfel incat sinistratii din localitatile Dorohoi, Broscauti si Hiliseu-Horia vor primi din partea acestora alimente de baza (ulei, zahar,... mai mult
Marti, 13 Iulie 2010, ora 23:53
Alte articole despre: ajutoare sinistrati Moldova, inundatii MoldovaPrimaria Capitalei a trimis primele camioane cu lucruri donate pentru sinistrati
Primaria Capitalei a trimis vineri, catre sinistrati, primele camioane cu imbracaminte, incaltaminte, articole sanitare si alimente donate de bucuresteni. Acestea au ajuns vineri in localitati din judetul Suceava.
"In primele sase zile ale campaniei, in jur de o mie de bucuresteni au adus peste doua tone de ajutoare la centrul principal de colectare - organizat in sediul fostei primarii, de pe strada Regina Elisabeta numarul 45 -47, vizavi de Cismigiu. Astfel, bucurestenii au trimis celor sinistrati electrocasnice, jucarii, obiecte de mobilier, imbracaminte si incaltaminte", se arata intr-un comunicat al Primariei
Primarul general Sorin Oprescu a precizat ca acestea au fost mai intai sortate si dezinfectate.
"Obiectele au fost sortate si dezinfectate, astfel incat oamenii care le primesc sa se poata bucura imediat de ele. Sunt convins ca, pana la sfarsitul campaniei, vom reusi sa strangem cat mai multe ajutoare pentru a veni in sprijinul celor afectati de inundatii", a declarat edilul Capitalei.
In urma cu doua zile, un alt transport cu alimente - obtinut in urma unor contracte de sponsorizare ale Primariei Capitalei - a fost trimis spre zona Dorohoi.
Campania organizata de Primaria Capitalei si Politia Locala a Municipiului Bucuresti continua pana la sfarsitul acestei luni. Centrul unde se primesc ajutoarele va fi deschis zilnic intre ora 9.00 -21.00. mai mult
Vineri, 09 Iulie 2010, ora 19:17
 Primaria Capitalei ajutoare sinistrati, donatii sinistratiPonta si Vanghelie duc 33 de tiruri de ajutoare pentru sinistratii din Moldova
Presedintele PSD Victor Ponta, secretarul general al PSD Liviu Dragnea, vicepresedintii PSD Titus Corlatean si Marian Vanghelie se duc sambata cu 33 de tiruri, 9 microbuze si 7 camioane de ajutoare pentru sinistratii din zona Moldovei.
"Sambata, 10 iulie 2010, la ora 10.30, la Autogara Dorohoi, judetul Botosani, se vor aduna 33 de tiruri, 9 microbuze si 7 camioane care contin ajutoare pentru sinistratii din zona Moldovei, informeaza un comunicat al PSD remis Ziare.com.
Cele peste 45 de autovehicule trimise din mai multe judete ale tarii sunt incarcate cu alimente neperisabile (apa, cereale, zahar, ulei, conserve, paine etc), materiale de constructii (ciment, caramida, BCA, fier-beton, lemn, carton, gresie, faianta, tigla), haine, lenjerie pentru paturi, paturi, mobila, electrocasnice, echipament cazarmament su altele.
Organizatiile PSD din judetele Arad, Arges, Bistrita-Nasaud, Buzau, Brasov, Dolj, Harghita, Maramures, Teleorman, Timisoara, Vaslui, Valcea, Vrancea si Bucuresti si-au aratat disponibilitatea pentru aceasta actiune umanitara. mai mult
Vineri, 09 Iulie 2010, ora 16:42
11 comentarii Alte articole despre: donatii ajutoare PSD sinistrati, vizita sinistrati VIctor PontaMinerii din Valea Jiului trimit mancare sinistratilor
Minerii din cadrul Companiei Nationale a Huilei din Petrosani vor renunta, pentru cateva zile, la masa calda.
Ortacii din Valea Jiului vor astfel sa vina in ajutorul persoanelor afectate de inundatiile ce s-au abatut asupra Moldovei.
Directorul generalal CNH, Constantin Jujan, spune ca minerii au fost de acord ca, pentru o perioada de 5 zile lucratoare, sa renunte la masa calda, drept conferit prin Contractul Colectiv de Munca, in cazul celor care au activitate subterana.
Este vorba despre cateva mii de portii de mancare. Contravaloarea acestor drepturi va fi materializata in alimente ce vor fi donate si distribuite persoanelor din zonele sinistrate. Ajutoarele vor fi distribuite chiar de o delegatie sindicala.
De asemenea, la nivelul tuturor unitatilor miniere, salariatii CNH vor putea face donatii in bani. "Cauze obiective legate de starea financiara determina ca implicarea Companiei Nationale a Huilei Petrosani in ajutorarea sinistratilor sa fie reprezentata strict prin contributia salariatilor proprii", declara Jujan.
Si in anii trecuti minerii au fost solidari cu cei afectati de inundatii si au renuntat la masa calda pentru cateva zile si au donat alimente si bani.
Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 10:04
14 centre de colectare a ajutoarelor in Bucuresti
Prefectura Capitalei a anuntat luni ca au fost infiintate la nivelul municipiului Bucuresti 14 centre de colectare a ajutoarelor pentru persoanele afectate de inundatii, in urma discutiilor ce au avut loc vineri intre prefectul Mihai Atanasoaei si reprezentantii autoritatilor locale.
Primaria Municipiului Bucuresti a deschis pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 46 un cort ce functioneaza de luni pana duminica intre orele 9.00 si 21.00, Primaria sectorului 2 are un centru pe Aleea Circului, functional de luni pana vineri intre orele 10.00-20.00, Primaria sectorului 3 a deschis pe Calea Dudesti - Pantelimon nr.2-6 un cort ce va fi deschis de luni pana duminica intre orele 10.00 si 16.00.
Si Primaria sectorului 4 a amenajat centre de colectare a ajutoarelor in sase puncte, respectiv pe Bulevardul George Cosbuc nr. 6-16, la Piata Big Berceni, Piata Progresul, Parcul Tineretului, Piata Unirii (capatul tramvaiului 32) si la statia de metro Brancoveanu.
Aceste centre vor fi operative de luni pana duminica, intre orele 9.00 si 20.00.
De asemenea, Primaria sectorului 5 a amenajat puncte de colectare pe platoul din fata Academiei Militare, functionabil de luni pana duminica intre orele 7.00-22.00, la sediul Primariei din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 29-31, de luni pana duminica intre orele 7.00-22.00, si la Piata Rahova - Soseaua Alexandriei nr. 3-5, de luni pana duminica intre orele 7.00-22.00.
Administratia locala a sectorului 6 a amenajat puncte de colectare la... mai mult
Luni, 05 Iulie 2010, ora 17:03
Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, a anuntat luni ca totii membrii partidului, din toate organizatiile din tara, vor dona ajutoare pentru sinistrati, convoaiele urmand sa fie insotite de liderii locali ai PSD, dar si de cei de la centru.
"Am stabilit ca toti membrii PSD, toate organizatiile PSD din Romania, sa se implice intr-o actiune masiva de ajutorare a familiilor sinistrate, precum si a autoritatilor locale care au fost afectate de aceste grave inundatii. Am stabilit sa facem o actiune coordonata, pentru ca in degringolada pe care o vedem cu totii, si reactia tarzie a guvernantilor, ar fi foarte rau ca efortul multor oameni din Romania sa fie necoordonat", a spus Dragnea.
Mai mult, la propunerea presedintelui Victor Ponta, membrii TSD se vor implica in actiuni de voluntariat pe perioada verii, pentru ajutorarea familiilor sinistrate.
Dragnea a explicat ca ajutoarele vor fi stranse de membrii PSD atat din donatii propri, cat si printr-un apel la cetatenii din comunitatile lor, iar social-democratii se vor coordona cu autoritatile locale, astfel incat sa fie trimise ajutoare doar acolo unde este nevoie, si in cantitatile necesare.
"Ar fi foarte rau ca dupa inundatiile acestea sa inundam si noi autoritatile locale sau oamenii dintr-o comuna cu foarte multe cantitati dintr-un aliment si foarte putine cantitati din alt aliment, sau alte tipuri de ajutoare", a precizat Dragnea. PSD ajutoare sinistrati inundatii, PSD ajutoare MoldovaInundatii in Moldova: Bucurestenii pot face donatii in 23 de centre
Bucurestenii care vor sa doneze ajutoare pentru persoanele afectate de inundatii vor putea face acest lucru la cele 23 de centre de colectare deschise de autoritatile locale in mai multe zone ale Capitalei.
In urma intalnirii intre prefectul Mihai Cristian Atanasoaei cu reprezentantii primariilor de sector din Capitala s-a stabilit ca fiecare sector sa organizeze mai multe puncte de colectare a ajutoarelor, sa le sorteze si sa le transporte catre zonele afectate de inundatii.
Ajutoarele vor fi depozitate in centrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti de la nivelul fiecarui sector.
Un centru de colectare va fi deschis la fostul sediu al Primariei Municipiului Bucuresti (din Bulevardul Regina Elisabeta), acesta urmand sa fie deschis timp de o luna, intre orele 9.00 si 21.00.
In sectorul 2 a fost infiintat un centru temporar pe Aleea Circului, iar in sectorul 3 un centru pe Calea Dudesti Pantelimon. In sectorul 4 au fost deschise sase corturi de colectare, amplasate 4 la capatul liniei de tramvai 32, intrarea Sincai a Parcului Tineretului, statia de metrou Brancoveanu, Big Berceni, statia de metrou Piata Sudului si la Piata Progesul. Campania se va desfasura timp de doua saptamani.
Primaria sectorului 5 a deschis 11 centre de colectare a ajutoarelor - in zona Unirii, la Piata Ferentari, zona 13 septembrie - intersectie cu str Petre Ispirescu, intersectia Calea Rahovei cu str Teius, Parcul Sebastian, Soseaua Alexandriei (MC... mai mult

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu