Bisericuta de lemn

Bisericuta de lemn

duminică, 1 august 2010

Ajutoare pentru sinistratii din Dorohoi

Inundatiile care au lovit Moldova nu au ramas fara ecou in Maramures. Prin mobilizarea exemplara a trei ONG-uri, sinistratii din Dorohoi au primit mancare, imbracaminte, aparatura de uz casnic etc.
Dupa potopul inundatiilor, peste Moldova a cazut o „avalansa” de omenie si generozitate. La inceputul acestei luni a avut loc o campanie de strangere de fonduri pentru sinistrati in urma careia delegatiile celor trei ONG-uri, Asociatia Nordica, Asociatia Tinerilor Maghiari Sigheteni si Asociatia de Dezvoltare Locala Ivan Krevan, implicate s-au dus tinta in Nordul Moldovei, in orasul Dorohoi. „Darurile” din Maramures au insemnat alimente de prima necesitate (zahar, faina de porumb, ulei, orez, conserve diferite) achizitionate din suma de 2100 lei stransa din donatii, precum si imbracaminte, incaltaminte, mobilier si aparatura de uz casnic, donate de oamenii cu suflet din Sighetu Marmatiei si Repedea. Delegatia maramureseana a predat cele peste 20 de tone de ajutoare reprezentantilor Centrului Operativ pentru Situatii de Urgenta Dorohoi si a participat la distribuirea transportului de ajutoare.

Cele trei ONG-uri multumesc cetatenilor care au donat din putinul lor pentru familiile afectate de inundatii, precum si unor parteneri care si-au oferit sprijinul la bunul mers al proiectului: firma Trans Orza SRL, care a asigurat transportul ajutoarelor, d - lui Codrea Gheorghe de la Balastiera Campulung la Tisa, d - lui Florin Ilieș, director de filiala Raiffeisen, precum si tuturor membrilor Nordica, SZMISZ si Ivan Krevan, care prin munca lor au facut posibila organizarea, strangerea si colectarea acestor ajutoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu