Bisericuta de lemn

Bisericuta de lemn

duminică, 1 august 2010

Ajutoare de la detinuti pentru sinistrati

Sinistratii din localitatile lovite de ape vor primi ajutoare din partea detinutilor din unitati de detentie de pe tot cuprinsul Romaniei, fiind o actiune demarata la nivel national.
Campania se desfasoara in toate penitenciarele care si-au manifestat disponibilitatea, urmand ca toate produsele colectate de la angajatii si persoanele private de libertate din penitenciarele din Bucuresti si Craiova, precum si din cele situate in zona Moldovei, sa fie transportate in zonele calamitate. Primul camion cu ajutoare a plecat in data de 14 iulie dinspre Penitenciarul Targu Mures catre sinistratii din judetul Botosani. Alte unitati penitenciare, precum Ploiesti, Targu Jiu, Centrul de Reeducare Buzias, Pelendava, Penitenciarul Spital Targu Ocna, au donat sume de bani sau produse, in conturi, respectiv centre locale destinate acestui scop.
Au donat bani, imbracaminte, paturi, mobila
In data de 16 iulie 2010, un tir cu ajutoare va pleca, in jurul orei 05.00, de la Bucuresti, trecand rand pe rand prin unitatile din zona Moldovei, respectiv Penitenciarul Focsani, Centrul de Reeducare Targu Ocna, Scoala Nationala pentru Pregatirea Agentilor de Penitenciare Targu Ocna si penitenciarele Bacau, Vaslui, Iasi si Botosani, catre sinistratii din judetul Botosani. Angajatii din sistemul penitenciar, individual, dar si prin intermediul asociatiilor constituite la nivelul unitatilor, au donat sume de bani, precum si articole de imbracaminte, alimente de baza neperisabile, apa minerala, paturi, mobila etc. S-au remarcat prin generozitate lor colegii din penitenciarele Targu Mures si Vaslui, iar din fondurile colectate de la lucratorii din intregul sistem penitenciar au fost achizitionate produse alimentare si alte bunuri de stricta necesitate, in valoare de aproximativ 30.000 lei. La randul lor, persoanele private de libertate au donat o parte din ratia de alimente si paine, precum si sume de bani care au fost virate in conturile bancare special constituite pentru aceasta actiune umanitara. Astfel, s-au strans pana acum peste 1.000 lei, 1.500 de paini si aproximativ 500 kg alimente (ulei, zahar, cartofi, biscuiti etc.) Produsele colectate vor fi depuse la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Botosani, in data de 17.07.2010, urmand ca acestea sa fie repartizate familiilor sinistrate de catre Prefectura Botosani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu