Bisericuta de lemn

Bisericuta de lemn

duminică, 1 august 2010

Ajutoare pentru sinistraţii din zonele afectate

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, a însoţit, miercuri, un convoi cu ajutoare pentru sinistraţii din municipiul Dorohoi - judeţul Botoşani. Gorjenii au donat populaţiei afectate de inundaţiile de săptămâna trecută zece tone de alimente şi haine.
'Toţi gorjenii au fost deschişi şi au colectat cât mai multe materiale, de toate felurile. Am ţinut cu tot dinadinsul să aducem materiale care să le folosească oamenilor la început. Ce am adus noi - făină, zahăr, ulei, orez, conserve de carne - cred că va fi pe placul oamenilor', a afirmat Liviu Andrei.
Autorităţile din Gorj vor trimite, la sfârşitul acestei săptămâni, un nou transport cu alimente şi haine către sinistraţii din Botoşani.
Prefectul de Botoşani, Cristian Roman, susţine că alţi cinci prefecţi vor trimite ajutoare pentru populaţia sinistrată din judeţ.
* Primul transport cu ajutoare pentru sinistraţii din Moldova va fi efectuat miercuri seara, cu 20 de tone de haine, încălţăminte, pături, obiecte electrocasnice, toate colectate în numai cinci zile, la sediul PNL din municipiul Sibiu, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan.
'Primul TIR cu ajutoare îl trimitem în judeţul Botoşani. Vrem să le mulţumim tuturor zecilor de sibieni, care au răspuns aşa de repede, apelului nostru de solidaritate şi au umplut în doar cinci zile, sediul nostru cu cutii şi saci cu obiecte necesare celor care au rămas săraci în faţa apelor', a spus Mircea Cazan.
Acesta a reuşit să strângă 20 de tone de ajutoare şi câteva sute de kilograme de alimente, ultimele urmând a fi donate taberei şcolare din oraşul Sălişte, unde vor fi primiţi în aceată lună, sute de copii ai sinistraţilor din Moldova.
Printre primii sibieni donatori sunt câteva zeci de bugetari, salariaţi ai societăţii de drumuri din municipiul Sibiu, care au renunţat la bonurile de masă şi bani, pentru a cumpăra ulei, zahăr şi făină pentru sinistraţi.
Şi cei de la PSD colectează ajutoare la sediul unei foste fabrici din municipiul Sibiu. Şi prefectura a făcut apel la sibieni să doneze obiecte şi alimente la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani va trimite în judeţul Neamţ, două camioane cu produse alimentare în valoare de 220 000 lei, constând în faină albă, zahăr, ulei, conserve de carne de vită şi porc, pateu de ficat, conserve de mazăre şi fasole verde, apă minerală.
Produsele sunt donate sinistraţilor din comunele Doljeşti, Ion Creangă şi Gâdinţi, judeţul Neamţ, de salariaţii CNH Petroşani prin renunţarea timp de 5 zile la masa caldă asigurată în conformitate cu Contractul Colectiv de Muncă la intrarea în schimb.
Un număr de 18 companii naţionale din subordinea MECMA au hotărât, în urma discuţiilor cu partenerii sociali din aceste companii, să se implice financiar în refacerea caselor şi gospodăriilor celor afectaţi de inundaţii, atât prin contribuţii ale salariaţilor companiilor naţionale, cât şi din resursele proprii, care sunt la dispoziţia companiilor naţionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu