Bisericuta de lemn

Bisericuta de lemn

duminică, 1 august 2010

Minerii şi energeticienii din Oltenia vor dona bani, bunuri şi alimente pentru sinistraţii din Moldova

Minerii şi energeticienii din Oltenia vor dona bani, bunuri şi alimente pentru sinistraţii din Moldova, un prim convoi cu ajutoare umanitare urmând să plece luni, cel mai probabil spre Dorohoi.
Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Viorel Temelescu, a menţionat că ajutoarele vor fi strânse de la angajaţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) şi ai complexurilor energetice Turceni şi Rovinari.
La Turceni, donaţii în bani.Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, a precizat că la exploatările miniere vor fi deschise centre de colectare a ajutoarelor. În plus, administraţia şi sindicatele au convenit ca angajaţii să renunţe la masa caldă de pe 7 iulie, alimentele respective urmând să fie trimise luni, cu două camioane, spre Moldova. Directorul economic al CE Turceni, Ionel Manţog, a precizat că angajaţii acestei unităţi vor strânge aproximativ 150.000 de lei, bani ce vor fi donaţi unei localităţi afectate de inundaţii.
“Şi noi, şi sindicatele am discutat despre o modalitate de a ne implica în ajutorarea persoanelor sinistrate din Moldova şi am convenit că un ajutor material, în bani, le poate fi de folos. Tot ce le vom cere noi autorităţilor locale va fi o hotărâre de consiliu local prin care să fie repartizate acele fonduri, ca să nu existe neînţelegeri”
a spus Manţog.
„Probabil se va merge cu ajutoarele la Dorohoi. Estimăm să strângem circa 10 tone de alimente - conserve, făină, zahăr, pâine şi ulei, lucruri de strictă necesitate, de care acei oameni au mare nevoie.“

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu