Bisericuta de lemn

Bisericuta de lemn

duminică, 1 august 2010

Ajutoare pentru sinistratii din Dorohoi

In urma actiunii comune de colectare a ajutoarelor destinate persoanelor sinistrate din Moldova ONG-urile Asociatia Ecologie-Turism “Nordica”, Asociatia Tinerilor Maghiari Sigheteni si Asociatia de Dezvoltare Locala “Ivan Krevan au initiat aceasta campanie.Ca urmare a actiunii comune de colectarea ajutoarelor destinate persoanelor sinistrate din Moldova, actiune desfasurata in saptamana 5-10iulie 2010 in Sighetu-Marmatiei si comuna Repedea, in zilele de 11-12 iulie 2010 delegatiile celor trei ONG-uri s-a indreptat catre zonele calamitate din Nordul Moldovei, mai exact in orasul Dorohoi. Aceasta delegatie a insotit transportul destinat sinistratilor, transport constand in alimente de prima necesitate (zahar, faina de porumb, ulei, orez, conserve diferite) achizitionate din suma de 2100 lei stransa din donatii, precum si imbracaminte, incaltaminte, mobilier si aparatura de uz casnic, donate de asemenea, in mod direct, de catre cetatenii din Sighetu-Marmatiei si Repedea. Sosita in Dorohoi, impreuna cu reprezentantii Federatiei Patronale a IMM-urilor din jud. Suceava, adica d-na Liliana Aghirgicesei si d-nul Mihai Deliu, delegatia celor trei ONG-uri a predat cele peste 20 de tone de ajutoare reprezentantilor Centrului Operativ pentru Situatii de Urgenta Dorohoi.
Totodata, la rugamintea si cu sprijinul Consiliului Local Dorohoi, reprezentat prin d-nul consilier Dorin Birta membri delegatiei maramuresene au participat in mod direct la distribuirea unui transport de ajutorare catre una din familiile greu incercate in urma inundatiilor, donandu-Ie din transportul adus mobilier, covoare si aparate de uz casnic.
Asociatia Nordica, Asociatia Tinerilor Maghiari Sigheteni si Asociatia de Dezvoltare Locala Ivan Krevan doreste sa multumeasca in mod deosebit cetatenilor orasului Sighetu-Marmatiei si ai comunei Repedea pentru promtitudinea si compasiunea aratata fata de cei aflati in suferinta. Marinimia si ajutorul dumneavoasta a fost o dovada ca Maramuresul Istoric stie si vrea sa ajute pe cei care au de suferit in urma urgiilor si ca impreuna putem trece peste suferintele provocate de vitregiile naturii.
De asemenea dorim sa multumim in mod deosebit celor fara de care demersurile noastre ar fi fost imposibil de dus la bun sfarsit, adica d-nului Orza administratorul firmei Trans Orza SRL care a asigurat transportul ajutoarelor, d-lui Codrea Gheorghe de la Balastiera Campulung la Tisa, d-lui Florin Ilies director de filiala Raiffeisen, precum si tuturor membrilor Nordica, SZMISZ si Ivan Krevan, care prin munca lor au facut posibila organizarea, strangerea si colectarea acestor ajutoare.
Se cuvine sa multumim presei locale si centrale pentru mediatizarea actiunii noastre. Multumim d-lui Gen. Vasile Somlea, d-lui primar Dorin Alexandrescu si d-lui consilier Dorin Birta de la Dorohoi pentru sprijinul acordat.
Persoanele care doresc sa cunoasca mai multe despre actiunea noastra, sa vada imagini de pe tot parcursul acestei actiuni, cei care vor sa cunoasca mai multe despre situatia din Dorohoi, sunt invitati sa viziteze blog-ul urmator:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu