Bisericuta de lemn

Bisericuta de lemn

duminică, 1 august 2010

Ajutoarele pentru sinistrati vor fi trimise maine in Moldova

Din oras un camion cu ajutoarele pentru sinistratii din Moldova, colectate in aceste zile de la clujeni, va pleca maine dimineata spre zonele afectate de inundatii.
Cantitatea de alimente a depasit trei tone, pe langa hrana fiind colectate si articole de imbracaminte si electrocasnice.
“In urma campaniei lansata de Primaria Municipiului Cluj-Napoca, alaturi de Institutia Prefectului Cluj si Filiala locala a Crucii Rosii, s-a colectat o cantitate de 3.500 de kilograme de alimente, acestea urmand sa plece spre Dorohoi. Pe langa alimente s-au adunat si aparate electrocasnice si multa imbracaminte. Acestea nu vor fi trimise inca spre zona sinistrata deoarece trebuie sortate, actiune de care se va ocupa Primaria. Urmeaza ca la sfarsitul saptamanii sa se inventarieze si sa se sorteze aceste articole, iar la sfarsitul saptamnii viitoare sau in cel mai scurt timp posibil sa mearga spre zonele afectate. Crucea Rosie va continua campania atata timp cat va fi nevoie, iar oamenii pot face in continuare donatii in containerele special amenajate in supermarketuri”, a declarat directorul Crucea Rosie, filiala Cluj, Simona Bratu.
Aceasta a mai spus ca receptivitatea clujenilor a fost destul de mare, insa campania continua si se asteapta si la alte donatii, chiar daca si clujenii trec printr-o perioada mai dificila din punct de vedere economic.
“Clujenii au fost destul de receptivi cu privire la donatiile in imbracaminte, dar la alimente mai putin, probabil si din cauza situatiei economice prin care trece tara. Speram ca in perioada urmatoare, pentru ca multi poate abia au aflat de aceasta campanie, mai multa lume va dona ”, a spus Simona Bratu.
Ajutoarele colectate de la clujeni au fost depozitate intr-o hala a Regiei Autonome a Domeniului Public, iar voluntarii Crucea Rosie le-au incarcat intr-un TIR in aceasta dupa-masa, vehicolul urmand sa plece spre zonele afectate din Moldova in cursul diminetii de maine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu