Bisericuta de lemn

Bisericuta de lemn

joi, 12 august 2010

315 tone de ciment pentru sinistraţii din Dorohoi Autor: stiri.botosani.ro Publicat: 16-07-2010

Un convoi de 13 tiruri încărcate cu 315 tone de ciment, va ajunge în Dorohoi, începând cu ziua de azi, 16 iulie, în cadrul unui program al firmei UTI, pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie.Acţiunea a fost stabilită în urma discuţiilor dintre deputatul Andrei Dolineaschi şi reprezentanţii firmei bucureştene.
"Cred că am reuşit să depăşim prima fază în care am asigurat sinistraţilor articolele de primă necesitate, respectiv alimentele şi îmbrăcăminte. Acum însă există o nevoie acută de materiale de construcţii, astfel încât oamenii să poată să îşi refacă locuinţele. În acest context, ajutorul firmei UTI are o importanţă enormă pentru dorohoienii afectaţi de viituri", a declarat Dolineaschi.
Transportul va conţine 9.000 de saci de ciment ce vor fi împărţiţi direct sinistraţilor, de către reprezentanţii UTI. Distribuţia se va face pe baza listelor întocmite de Prefectură şi de Primăria Dorohoi, cu locuinţele aflate în reparaţie. Cantităţile acordate fiecărei familii vor fi stabilite în funcţie de evaluările făcute la faţa locului de către experţii UTI sosiţi în Dorohoi pentru această acţiune, informaza un comunicat al cabinetului parlamentar al deputatului Andrei Dolineaschi.
Sinistraţii care vor solicita ciment pentru reparaţia gospodăriei vor trebui să prezinte un act de identitate sau, în cazul în care acestea s-au pierdut în timpul inundaţiilor, poate fi prezentat orice alt document oficial din care să rezulte că domiciliul afectat aparţine solicitantului.
Acţiunea se adresează strict sinistraţilor a căror locuinţă se află în stadiul de reparaţie. Nu sunt vizate persoanele ale căror locuinţe au fost complet distruse sau sunt prevăzute să fie demolate, întrucât acestea vor beneficia de locuinţe noi ce vor fi construite într-o nouă locaţie ce va fi stabilită de Primăria Dorohoi.
Primăria Dorohoi a stabilit şapte puncte de distribuţie, unde vor fi repartizate cele 13 tiruri ale convoiului.
Primele cinci tiruri au ajuns deja astăzi în Dorohoi, iar restul de opt vor sosi în cursul zilei de mâine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu