Bisericuta de lemn

Bisericuta de lemn

luni, 18 iulie 2011

Ajutoare din Germania pentru sinistraţi

Un transport cu ajutoare destinat persoanelor afectate de inundaţiile de anul trecut a ajuns marţi la Dorohoi. Ajutoarele umanitare au fost trimise de Fundaţia EHD din Germania, al cărei preşedinte este Eberhart Duringen. Transportul a conţinut în principal mobilier pentru spital, saltele, lenjerie şi seturi de tacâmuri pentru bucătărie. Fundaţia EHD a mai trimis transporturi cu ajutoare imediat după inundaţii şi potrivit primarului, colaborarea cu municipalitatea dorohoiană va continua.

Transportul umanitar care a ajuns marţi la Dorohoi a fost rezultatul discuţiilor avute în urmă cu câteva luni dintre primarul Dorin Alexandrescu şi preşedintele fundaţiei din Germania, Eberhart Duringen. Acesta din urmă şi-a arătat disponibilitatea de a ajuta în continuare persoanele afectate de inundaţii şi municipalitatea dorohoiană.
Transportul conţine câte 30 de paturi de spital, saltele şi noptiere, 1000 de seturi complete de tacâmuri de masă, lenjerii, prosoape, unelte şi biciclete.
Primarul Dorin Alexandrescu a declarat că municipalitatea va continua colaborarea cu fundaţia din Germania, primul proiect comun urmând să se materializeze la începutul lunii iunie.
“Doresc să mulţumesc Fundaţiei EHD şi preşedintelui Eberhart pentru ajutoarele trimise. În discuţiile avute cu dumnealui, am stabilit ca în primele zile ale lunii iunie, să inaugurăm un parc de joacă pentru copii, în cartierul Plevna, unde primăria va pune la dispoziţie terenul iar fundaţia EHD va aduce şi monta mobilierul de joacă. Cu acest prilej, preşedintele Eberhart a confirmat prezenţa la Dorohoi şi atunci, sper să stabilim şi alte domenii de colaborare, eventual un parteneriat pe termen lung între Fundaţia EHD şi Primăria Dorohoi” a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

Articol preluat de la adresa Realitatea Dorohoiana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu